Ring maken met kralen, het eerste probeersel.

28 apr

Na kettingen, armbanden, oorbellen enzovoorts, dacht ik: laat ik eens een ring maken. Er zijn verschillende manieren. Je kan een ring maken met wire wrappen of met een kant en klare ring waar je alleen nog maar kralen aan hoeft te maken. Ik wilde graag een ring rijgen. Na even zoeken op internet kwam ik een leuk (en niet al te moeilijk) patroon tegen. Daar heb ik een avondje op gezeten en dit is het resultaat:

Ring maken met kralen

Hij ziet er wel leuk uit, voor een eerste ring, maar is nog niet helemaal zoals ik hem hebben wil. Hij zit net iets te strak en ik krijg een knoopje niet goed weggewerkt. Ook vind ik de bloemkralen niet zo geslaagd. Ze trekken teveel naar de zijkant, waardoor je ze bijna niet ziet. Hieronder zie je de achterkant van de ring.

Ring maken: achterkant

Deze ring bevat een glasparel, twee tibetaans zilveren bloemkralen en rocailles. De parel in het midden ziet er leuk uit. De ring doet me een beetje aan de Victoriaanse tijd denken.

ring maken

Nieuwe ring maken

Dus zal ik binnenkort een nieuwe ring maken. Als hij klaar is, zal ik hem laten zien!

 

 

No comments yet

Leave a Reply